Elinor´s rårisgratäng med grönkål och tomater

Rårisgratäng med grönkål och tomater

6 dl vatten
2½ dl råris
1 veg. buljongtärning eller 1 tsk örtsalt
375 g hackad grönkål
½ dl finhackad dill
1½-2 dl riven ost
400 g krossade tomater
2-4 msk tomatpuré
1-2 tsk oregano

smör till formen

Blanda vatten, råris, buljongtärning eller örtsalt i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka på svag värme under lock, utan omrörning ca 40 min.

Låt djupfryst grönkål tina lätt. Lägg hälften av det kokta riset i smord ugnssäker form. Lägg sedan på grönkål och dill. Lägg på hälften av den rivna osten och resten av riset. Blanda de krossade tomaterna, tomatpurén och oreganon. Tillsätt blandningen och resten av den rivna osten.

Gratinera i 225-250 graders ugnsvärme 15-20 min.

Servera med sallad eller rårivna morötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0