Elinor´s rårisgratäng med grönkål och tomater
Rårisgratäng med grönkål och tomater
6 dl vatten
2½ dl råris
1 veg. buljongtärning eller 1 tsk örtsalt
375 g hackad grönkål
½ dl finhackad dill
1½-2 dl riven ost
400 g krossade tomater
2-4 msk tomatpuré
1-2 tsk oregano
smör till formen
Blanda vatten, råris, buljongtärning eller örtsalt i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka på svag värme under lock, utan omrörning ca 40 min.
Låt djupfryst grönkål tina lätt. Lägg hälften av det kokta riset i smord ugnssäker form. Lägg sedan på grönkål och dill. Lägg på hälften av den rivna osten och resten av riset. Blanda de krossade tomaterna, tomatpurén och oreganon. Tillsätt blandningen och resten av den rivna osten.
Gratinera i 225-250 graders ugnsvärme 15-20 min.
Servera med sallad eller rårivna morötter.
6 dl vatten
2½ dl råris
1 veg. buljongtärning eller 1 tsk örtsalt
375 g hackad grönkål
½ dl finhackad dill
1½-2 dl riven ost
400 g krossade tomater
2-4 msk tomatpuré
1-2 tsk oregano
smör till formen
Blanda vatten, råris, buljongtärning eller örtsalt i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka på svag värme under lock, utan omrörning ca 40 min.
Låt djupfryst grönkål tina lätt. Lägg hälften av det kokta riset i smord ugnssäker form. Lägg sedan på grönkål och dill. Lägg på hälften av den rivna osten och resten av riset. Blanda de krossade tomaterna, tomatpurén och oreganon. Tillsätt blandningen och resten av den rivna osten.
Gratinera i 225-250 graders ugnsvärme 15-20 min.
Servera med sallad eller rårivna morötter.
Kommentarer
Trackback