Ernsts hasselnötsknäcke

Ernsts vackra och goda knäckebröd som passar bra till julens alla rätter. 

Ernsts hasselnötsknäcke

 

 50 g jäst
 5 dl ljummet vatten
 4 tsk salt
 1 l grovt rågmjöl
 5 dl vetemjöl
 2 dl hasselnötter, hackade

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vatten.

2. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl, och hasselnötterna. Knåda ihop till deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.

3. Ta upp degen när den fått dubbel storlek. Forma till ca 20 bullar. Kavlas ut på bakbord med kruskavel.

4. Grädda i varm ugn ca 250 grader i ca 10 minuter.

Receptet ger ca 20 kakor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0