Ernst lyxiga julostkaka
Ernst lyxiga julostkaka
En enkel men lyxig variant på julbordsklassiker. Julostkakan räcker till cirka 4 personer.

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
1 st färdig ostkaka
1 dl mandel
1 st ägg
2 dl grädde
1 tsk socker
1 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mosa sönder den färdiga ostkakan i en skål.
3. Grovhacka mandeln. Rör ned ett ägg, grädde och mandeln i den mosade ostkakan.
4. Tillsätt lite socker och salt och blanda väl.
5. Slå upp smeten i en smord form och grädda i ugnen i ca 20 min eller tills att ostkakan fått fin färg.
6. Avnjut med klarbärssylt och lättvispad grädde
En gång om året kaka
En gång om året kaka
175°
150 gr smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl varmt vatten
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
1 tsk vanillinsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i resten av ingred. och rör till
en jämn smet. Häll smeten i en liten,
smord form. Ca 20x30 cm. Grädda i
ca 20- 25 min. Låt svalna.
Mellan:
1 ägg
100 gr grovriven mandelmassa
150 gr smör
2½ dl florsocker
Rör ihop allt till en jämn smet. Bred
över den kalla kakan.
Glasyr:
1 st blockchoklad med kolasmak eller
ljus blockchoklad
ca 3 msk olja
Bred över kakan och låt chokladen stelna,
skär upp i bitar.
Om man vill göra i en långpanna måste
man dubblera allt.
175°
150 gr smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl varmt vatten
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
1 tsk vanillinsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i resten av ingred. och rör till
en jämn smet. Häll smeten i en liten,
smord form. Ca 20x30 cm. Grädda i
ca 20- 25 min. Låt svalna.
Mellan:
1 ägg
100 gr grovriven mandelmassa
150 gr smör
2½ dl florsocker
Rör ihop allt till en jämn smet. Bred
över den kalla kakan.
Glasyr:
1 st blockchoklad med kolasmak eller
ljus blockchoklad
ca 3 msk olja
Bred över kakan och låt chokladen stelna,
skär upp i bitar.
Om man vill göra i en långpanna måste
man dubblera allt.